TD203

Paras High-End levysoitin alle 1000€ hintaluokassa

Thorens TD203 levysoitin

Thorens TD203 levysoitin

TD203 on Thorensin malliston suoraviivaisimpia soittimia. Se on tehty nimenomaan ensisijaisesti äänenlaatu mielessä. Toisena ohjurina tämän soittimen suunnittelussa on ollut budjetti. Se on nimittäin ääneensä nähden suorastaan halpa. Levysoitin on laatikosta otettaessa lähes käyttövalmis ja sen käyttöönotto vie vain viisi minuuttia. TD203 jättää hifiharrastajalle merkittäviä mahdollisuuksia parantaa äänenlaatua ja sen äänivarsi on monipuolisesti säädettävissä.

Thorensin TPP82 äänivarsi on uni-pivot tyyppiä; ensimmäinen laatuaan tässä hintaluokassa. Toisin kuin perinteisissä äänivarsissa, jotka on laakeroitu, Thorensin TP82 laakerointi lepää karbidineulan päässä, jotka on tuettuna viidellä pienellä laakerikuulalla. Tämä tarkoittaa että äänivarsi on molemmista päistään neulan päässä – levyä kuunnellessä toinen neula on levyä vasten. Tällöin äänivarsi on mahdollisimman pienellä kontaktilla kiinni sekä levyssä, että soittimessa. Tuloksena on erityisen häiriötön, mutta analoginen äänentoisto.

Äänivarren pintamateriaali on alumiinia, ja äänivarren sisällä on hiilikuituputki. Anti-skating hoidetaan perinteisellä Thorensin siima-punnus ratkaisulla. Tuloksena levyä luetaan tarkemmin ja pienemmillä häiriöillä – asia jonka todella huomaa kun pääsee soitinta kuuntelemaan ja vertaamaan muihin.

Toimitukseen sisältyy läpinäkyvä Perspex pölysuoja sekä neulavaaka. Äänivarteen on asennettu Thorensin TAS 257 äänirasia, joka sopii kaikkiin MM-levysoitinliitällä varustettuihin vahvistimiin. Uni-pivot äänivarsi kuitenkin mahdollistaa merkittävän äänenlaadun parannuksen rasiaa vaihtamalla. Lisätietoja sopivista rasiavalinnoista saat jälleenmyyjiltämme sekä Thorens.fi:n vinkit osiossa.

Thorens TD203 on vuoden paras levysoitin hifilehti ”Audio”:n mukaan. Kuva alla.

Audiovideo.fi:n laajassa, kuuden eri merkin levysoitinvertailussa ”TD-203-paketti soi hifeimmin” ja oli paras levysoitin alle 1000€ hintaluokassa.
TD203 on myös valittu parhaaksi levysoittimeksi alle 3000 taalan kategoriassa. Soittimen suositushinta vakiorasialla 799€, Shelter MM-201 rasialla 999€.

Katso valmistajan datasheet sekä esittelyvideo

TD203 ominaisuuksia

• Sähköisesti ohjattu tasavirtamoottori
• Säädettävä vetohihnan kireys
• Säädettävä levylautasen nopeus
• Uni-pivot äänivarsi TP 82
• Äänivarren korkeus, horisontaalitason kulma (azimuth) sekä keskiöylitys (overhang) ovat käyttäjän säädettäviä
Thorens TD203 levysoitin

Thorens TD203 levysoitin

Thorens TD203 levysoitin

Thorens TD203 levysoitin

 

 

 

 

 

 

 

Thorens TD203 levysoitin

Thorens TD203 levysoitin

Thorens TD203 äänenlaadun eräs erityinen yksityiskohta on TP82 uni-pivot äänivarsi. Rakennetta käytetään normaalisti high-end soittimissa, jotka ovat huomattavasti korkeammassa hintaluokassa.

Thorens on tuonut rakenteen alle 1000€ hintaluokkaan – erinomaisella menestyksellä. Ota yhteyttä lähimpään jälleenmyyjääsi ja sinulla on paras levysoitin mitä alle tonnilla tällä hetkellä saat.

 

 

thorens stereo

 

 

 

Menu